مدیر کل آژانس انرژی اتمی به عراقچی چه گفت؟

آژانس بین المللی انرژی اتمی در توئیتر اظهارات و مواضع رافائل گروسی مدیر این آژانس در دیدار با عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان را تشریح کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 08
کد خبر: ۳۰۱۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان که این روزها از شرق تا غرب عالم در حال رایزنی با همتایان خود و مقامات کشورهای اروپایی است روز جمعه با رافائل گروسی رئیس جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار و گفتگو کرد.

 

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه در صفحه توئیتر رسمی خود، اعلام کرد مدیرکل جدید آژانس بر همکاری و روابط کاری سازنده با جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد.

 

آژانس بین المللی انرژی اتمی، ضمن اشاره به نخستین دیدار روز جمعه رافائل گروسی مدیرکل جدید این نهاد بین المللی با سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست کمیسیون برجام در وین، نوشت: همانگونه که مدیرکل جدید پیشتر اعلام کرده، هدفش ایجاد روابط کاری سازنده با ایران است.

 

در ادامه این توییت آمده است: رافائل گروسی در دیدار با عراقچی همچنین بر لزوم همکاری کامل و به موقع ایران برای رسیدگی و بررسی سوالات آژانس مربوط به تکمیل اعلامیه های پادمانی تاکید کرد.

 

آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین در توییت دیگری عنوان کرد: گروسی و عراقچی در مورد فعالیت های پادمانی آژانس در ایران از جمله راستی آزمایی و نظارت بر تعهدات هسته ای ایران تحت برجام و مسائل دیگر گفت و گو کردند.

 

چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۵ آذرماه ۱۳۹۸ در وین برگزار شد. بر اساس برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را بر عهده دارد.

 

این نشست به ریاست هلگا اشمید به نمایندگی از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و جمهوری اسلامی ایران، در سطح معاونان وزیران خارجه - مدیران سیاسی برگزار شد.

 

در بیانیه پایانی هماهنگ‌ کننده آمده است: این نشست در شرایطی حساس برگزار شد. اعضاء به پایبندی ایران به تعهداتش طی ۱۴ ماه پس از خروج تاسف بار آمریکا از برجام و وضع مجدد تحریم‌ها، که مانع بهره‌مندی کامل تهران از منافع ناشی از رفع تحریم‌ها شد، اذعان داشتند. اعضا یادآورشدند که برجام یک دستاورد چندجانبه بوده و به عنوان عنصر کلیدی ساختار عدم اشاعه جهانی محسوب می‌شود. در این راستا، نگرانی جدی پیرامون برخی تحولات، از جمله گام‌های ایران در خصوص تعهدات هسته‌ای ذیل برجام ابراز شد.

 

اعضاء از تصمیم دولت‌های بلژیک، دانمارک، فنلاند، هلند، سوئد و نروژ جهت پیوستن به اینستکس،همچنین چشم‌انداز گشایش آن برای فعالان اقتصادی دولت‌های ثالث استقبال کردند. هدف اینستکس، تسهیل تجارت قانونی با ایران برای حمایت از نیازهای مردم ایران است.

 

در این بیانیه همچنین ایران قویاً به برداشتن تمامی گام‌های لازم جهت اجرای کامل تعهدات هسته‌ای و عدم اتخاذ گام‌های تشدیدکننده در این خصوص تشویق شد.

ارسال نظر